Eten en wijn
Ruik de geur van de bosbodem nog voor je een risotto met truffels uit Tignale hebt geproefd. Neem als authentiek souvenir een zak typische Val Vestino bonen mee naar huis. Proef een barbecue van vis uit het meer, verrijkt met een gekoeld glas Lugana witte wijn. Elke smaak vertelt een verhaal, elk ingrediënt spreekt over de passie van degenen die het met zorg cultiveren en bereiden. Een ervaring waarbij alle zintuigen worden betrokken en die zijn sporen nalaat.
Of het nu tijdens je verblijf is of als souvenir om mee te nemen, het Gardameer ontdek je via de smaak - een ervaring die authentieke en onvergetelijke emoties oproept. Witte, rosé en rode wijnen gaan perfect samen met visgerechten uit het meer, gerijpte kazen en lokale vleeswaren. Ze verblijden elke smaakpapil. De geuren van de Middellandse Zee zijn te vinden in citrusvruchten, olijven en kappertjes, terwijl de heuvels van het binnenland lekkernijen bieden zoals saffraan. En om af te sluiten met een hoogtepunt, is er geen tekort aan lokale specialiteiten: de luchtige Torta Maderno, de schilderachtige Torta di Rose en de typische sterke dranken, een uitdrukking van het traditionele vakmanschap van het gebied.


Lokale smaken
Tradities om van te smullen, van het meer tot de bergen
